Otopark Havalandırma Sistemleri

Otopark Havalandırma Sistemleri, otoparklardaki egzoz dumanı ve karbonmonoksit gazının tahliyesini sağlayarak ortam havasını temizler.

Otopark Havalandırma Sistemleri

Otopark Havalandırma sistemleri, günümüzde çok katlı kapalı otoparkların sayıları her geçen gün artması ile birlikte giderek önem kazanmaya başlamıştır.
Genelde yoğun insan kalabalıklarının ziyaret ettiği, sinema, tiyatro, alışveriş merkezleri, havalimanları, otogarlar gibi komplekslerin bodrum ve zemin katlarında ya da yanı başlarındaki çok katlı yer altı otoparkları, şehir merkezlerindeki otopark ihtiyacına cevap vermeye çalışmaktadır.

Otopark Havalandırma Sistemleri

 Bu gibi otoparklarda ziyaretçilerin yoğun olduklarında olası bir yangın ve acil durum kaçışlarında anında devreye girmesi gereken sistemlerin önemini arttırmaktadır.
 Duman kontrol sistemleri bu bağlamda otoparklardaki kalabalık kitlenin hayatını koruyacak önemli sistemlerden biridir.

 

Kapalı Otopark Havalandırma Sistemleri

1.Günlük Çalışmalarda toplam otopark kapasitesinin 6 Hava Değişimini sağlamalıdır. Duman Tahliyesi için, acil durumda tek kat otopark hacminin 10 Hava Değişimi sağlanmalıdır.
2.Bir havalandırma şaftındaki, toplam havalandırma yükü, iki eşdeğer fana %50 bölünmelidir.
3.Fanlar minimum 300 C ve 2 saat süre ile çalışabilir olmalıdır.
4.Kanallı Sistemlerin, egzoz menfezlerinin 50%’si yüksek, (tavana yakın) seviyelerden, 50% ise alçak, (yere yakın) seviyelerden egzoz etmelidir.
5.Taze Hava Kaynaklarına dikkat edilmelidir. Ortalama derecede doğal taze hava alışı oluşmuyorsa, fanlar yardımıyla taze hava sağlanmalıdır.

 

Otopark Havalandırma Sistemleri Avantajları

Yangın, patlama, gaz kaçağı, koku gibi durumlarda ortamı havalandırır.Kapalı alan havalandırması sağlanarak sağlıklı ortama kavuşulur. Otoparklarda havalandırma ile rutubet oluşumu engellenir.Haşere ve diğer böcek türlerinin üremesi zorlaşır.
Otopark kullanıcıları daha rahat nefes alıp verebilir. Otoparkta toz oluşumunun önüne geçilir.Zehirli gazların dışarı çıkması sağlanır.
Otopark Havalandırma Sistemleri Kullanım Alanları:
 Alışveriş Merkezleri için, Otopark Havalandırma Sistemleri
 Hastaneler için, Otopark Havalandırma Sistemleri
 Havalimanları için, Otopark Havalandırma Sistemleri
 Otogarlar için, Otopark Havalandırma Sistemleri
Türkiye' nin her noktasında profesyonel işçiliğimizle hizmetinizdeyiz! 
Bizi Arayın 0 (212) 509 66 26