Isı Geri Kazanım Sistemleri - Havalandırma Sistemleri

Isı Geri Kazanımlı Havalandırma Sistemleri, herhangi bir enerji kaynağı kullanmadan kapalı mekânlarda biriken kirli havayı taze hava ile değiştirir.

Isı Geri Kazanım Sistemleri

Isı Geri Kazanım Sistemleri, sayesinde havalandırma cihazları ile taze hava ve egzos havası arasında ısı transferini gerçekleştirerek havalandırma esnasında kaybedilen ısı enerjisi geri kazanmaya yardımcı olur.
Havalandırmadan kaynaklanan sıcaklık değişikliklerini korur. Böylece sürekli rahat ve temiz bir ortam sağlar. Isı geri kazanım sistemlerinde klima sistemi üzerine eklenen yük azaltılır ve enerji tasarrufuna dönüşür.

Isı Geri Kazanım Sistemleri İç Elemanları (FANLAR)

 Isı geri kazanım cihazlarının en önemli elamanları olup basınçları yenerek gerekli miktarda havanın sisteme verilmesini sağlar.

 

Isı Geri Kazanım Sistemleri Avantajları

1. İki ayrı aspiratör cihazıyla emiş ve üfleme sistemin yapılması da olumsuz sonuçlar doğurmaktadır. Isı geri kazanım cihazları aspiratör ve vantilatör fanlarının ikisini birden barındırmaktadır.
2.Cihazın içinde bulunan çapraz geçişli eşanjör sayesinde ısı ve enerji kazanımı yapılmaktadır.

 

Isı Geri Kazanım Sistemleri Genel Kullanım Amacı

Taze hava ve egzost sirkülasyonu yaparken ısı yüklü atık havanın enerjisinin ham durumdaki taze havaya geçirilmesini sağlar. Isı geri kazanım cihazları elektrikli ısıtıcı, sulu batarya ve dx batarya ile entegre olarak çalışabilmektedir.
Isı geri kazanım ünitelerinde standart olarak 3 hızlı radyal fanlar kullanılmaktadır. Günümüzde gittikçe ısınan iklim ve enerji girdilerinin artması enerjinin daha efektif kullanılmasını zorunlu hale getirmiştir.
Isı Geri Kazanım Sistemleri Kullanım Alanları:
 Ofisler için, Isı Geri Kazanım Sistemleri
 Derslikler için, Isı Geri Kazanım Sistemleri
 Sinema için, Isı Geri Kazanım Sistemleri
 Tiyatro için, Isı Geri Kazanım Sistemleri
Türkiye' nin her noktasında profesyonel işçiliğimizle hizmetinizdeyiz! 
Bizi Arayın 0 (212) 509 66 26